montessori afdeling
De Montessori-afdeling gaat uit van de gevoelige periodes van het kind en werkt volgens de ideeën van Dr. Maria Montessori (1870-1952). Er zitten kinderen van meerdere leeftijden in één groep. Dit geld voor de alle groepen (1 t/m 8).

Ieder kind werkt individueel in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau. Het kan voorkomen dat een kind een periode zeer intensief met een bepaald vak bezig is. Het kind heeft op dat moment daar z'n interesses liggen. Deze periode wordt de gevoelige periode genoemd.
De Montessori-leerkracht volgt de leerling en waar nodig stuurt hij/zij bij en biedt hulp.

De inzichten over onderwijs en de eisen, die er aan gesteld worden, zijn de laatste jaren sterk in beweging. Ook op deze afdeling moeten kerndoelen gehaald worden. We hebben de traditionele werkwijze op deze afdeling dan ook iets aangepast. We maken gebruik van moderne methodes, maar laten de kinderen individueel werken. Vaak geven we instructie aan groepjes, maar elk kind kan in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau werken.